You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Кубок Сотмарі -2021

28 серпня відбувся Кубок Й. Сотмарі. Цього року це традиційне змагання проходило 14-й раз. 30 учасників з Ужгорода, Виноградова, Берегова, Мукачева та Івано-Франківщини з’їхались до Мукачева, щоб взяти участь у турнірі та привітати іменинника, Йосипа Михайловича Сотмарі, з 86-річчям. Нагадаємо, що Йосип Михайлович чверть століття очолював Мукачівський шаховий клуб. Його вклад у розвиток шахів у Мукачеві та Закарпатті важко переоцінити. Багато теплих слів на адресу іменинника звучали на відкритті від президента Федерації шахів Закарпаття Юрія Мошака, від теперішнього керівника клубу Олександра Федіва, від спонсора турніру Михайла Беглого.

На старт турніру вийшли 9 кандидатів у майстри спорту України. Перед початком турніру фаворитами вважались знані в Україні юні шахісти Вадим Петровський з Мукачева та Валентин Прокоф’єв з Івано-Франківщини. Вони й захопили лідерство зі старту, поки не зустрілись в очному поєдинку 5-го туру. Запекла бородьба не виявила сильнішого – нічия. А вже у наступному турі Валентин зазнав поразки від ужгородця Миколи Доманського. А Вадим Петровський до останнього туру дійшов без поразок. У підсумку володарем Кубку та золотої медалі, як і очікувалось, став В. Петровський з результатом 6.5 очка з 7 можливих. Другим фінішував Микола Доманський. На третьому місці Валентин Прокоф’ев. Четверте – п’яте місця розділили ужгородець Бемак Михайло та мукачівець Олександр Решетар.

Організаторами турніру були передбачені ряд спеціальних призів. Серед учасників віком до 10 років кращий результат показав ужгородець Дмитро Мигалко, до 14 років кращим виявився  мукачівець Максим Васильєв. Серед дівчат перемогу здобула мукачівка Любов Павловська. Також були відзначені ветерани шахової гри: від 60 років – Беглий Михайло і Шелепа Юлій; від 70 років – Ганзе Ласло, Стерчо Степан; від 80 років – Анатолій Каменєв, Тіберій Прібек та Олександр Бабенко. Серед представників Інваспорту кращий результат у Ярослава Казіка.

 

 

 

 

Поділитися сторінкою